(Pakkende kop, thema van de middag)

Op zaterdagmiddag 26 oktober komt Ciska Matthes naar het Dharmahuis. In de loop van haar leven heeft ze zich breed georiënteerd op zoek naar …. (waarheid en wijsheid?). Ze zal iets vertellen over de rijke ervaringen die ze opgedaan heeft tijdens deze spirituele zoektocht. In de loop van de tijd heeft ze een heel eigen stijl van begeleiden ontwikkeld, die gekenmerkt wordt door… Ze zal haar verhaal ervaarbaar maken middels oefeningen die ze met ons zal doen.

In 1999 vertrok Ciska naar Japan, waar ik tot 2005 in Bukkokuji woonde, een Soto-Zentempel onder leiding van Harada Tangen Roshi.
Na haar terugkeer in Nederland trainde ze in Zen vooral bij de lerares Jiun Hogen Roshi in Zencentrum de Noorderpoort. Daarnaast heeft ze zich ook onder leiding van verschillende leraren in Vipassana-meditatie verdiept. Bij de Insight Meditation Society in Barre (VS), heeft ze een paar keer de lange herfst-retraite van drie maanden gedaan.
Hierbij heeft ze kennis gemaakt met de eindeloze rijkdom van de teksten van de Boeddha (de soetra’s van de Pali canon).
Vanaf 2011 heeft ze op verschillende plaatsen mindfulness opleidingen gevolgd (o.a. in Nederland, België en de VS).
In 2015 deed ze de 100 HR Yin Yoga MindfulnessTeacher Training bij Anoshe en Nigam Overington. Daar kwam ze in aanraking met de satsangs van Sri Mooji, die haar diep raken en inspireren, op haar eigen pad alsook in het lesgeven.

Ciska woont in Amsterdam waar ze een grote verscheidenheid aan cursussen en trainingen aanbiedt op het gebied van meditatie, yoga en mindfulness. Zie hiervoor haar website Het oog van de orkaan.

Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Kosten: 10 euro (vrienden 8,50 euro)
Graag vooraf telefonisch of per mail aanmelden (zie contact)