Corona maatregelen

De voorzorgsmaatregelen zijn er op gericht om de kans zo klein mogelijk te maken dat we iemand anders besmetten of zelf besmet worden. Op deze manier kunnen we veilig van het Dharmahuis gebruik blijven maken. We waarderen je inzet om de aanwijzingen zo goed mogelijk op te volgen.

Cursusavond
Er kunnen maximaal 8 deelnemers tegelijk aanwezig zijn. Het is belangrijk om je bij tijds af te melden wanneer je een keer niet mee kunt doen. Iemand anders kan dan eventueel jouw plaats innemen.

Voordat je komt
Mensen die hoesten, verkouden of grieperig zijn, of die huisgenoten hebben met deze klachten, kunnen niet komen.

We hebben liever niet dat je in het Dharmahuis gebruik maakt van het toilet, dus doe dat thuis als het nodig is. Was thuis je handen minimaal 20 sec. met zeep voordat je komt.

Binnenkomst
Voor de voordeur staat een krukje met ontsmettingsmiddel. Desinfecteer je handen daarmee voordat je naar binnen gaat. Desinfecteren heeft alleen zin als je handen schoon zijn. Het is dus niet in plaats van je handen wassen. Kijk voordat je binnen stapt of er voldoende ruimte is.

Binnen staat voor iedereen een stoel op 1,5 m afstand van elkaar. Je kunt daar je jas en tas op leggen en je schoenen er onder schuiven.

De schermen bij de entree zijn zo geplaatst, dat je er aan beide kanten langs kunt. Als je aan de linkerkant wilt zitten in de zendo, dan kan je het beste aan de linkerkant je schoenen en jas bij een stoel leggen en aan de linkerkant langs het scherm gaan.

Algemeen
Houd altijd 1,5 meter afstand.

Raak je gezicht niet aan.

Wanneer je toch een keer moet hoesten, doe dat dan in je elleboog.

Gebruik een papieren zakdoek, dat je direct weg gooit in een afvalemmer die daarvoor klaar staat en desinfecteer daarna je handen.

Mocht het onvermijdelijk nodig zijn om gebruik te maken van het toilet, dan staat daar ook ontsmettingsmiddel. Ontsmet dan eerst de toiletbril. Als je klaar bent spoel je door met de toiletdeksel dicht. Desinfecteer je handen voordat je het toilet verlaat. Maak geen gebruik van het kraantje. Er is geen handdoek.

Meldplicht
Door deel te nemen aan een activiteit van het Dharmahuis verplicht je je om, indien bij jou binnen 2 weken nadat je in het Dharmahuis geweest bent COVID-19 wordt vastgesteld, dit bij ons te melden. Wij verplichten ons op onze beurt om dit aan alle andere deelnemers die hier geweest zijn ook te melden.

Bedankt voor je medewerking.