Bezinning buiten

Op 12 juni organiseert het Dharmahuis een bezinningsdag in de natuur. We doen dat op een schiereiland van ongeveer 5 hectaren ten zuiden-oosten van Leeuwarden. De natuur op dit grondstuk heeft zich de afgelopen 40 jaar nagenoeg zonder menselijk ingrijpen kunnen ontwikkelen van een drassig veengebied in een prachtig verwilderd bos. Er is geen electra, stromend water of internet verbinding. Er is één compost toilet beschikbaar. Hier wordt in augustus ook de natuurretraite gehouden (zie hier voor foto’s).

Met het programma zullen we luisteren en ervaren wat de natuur ons te vertellen heeft. We gebruiken daarvoor onze zintuigen en proberen vooral heel stil te zijn. Wat horen we, wat zien we, wat ervaren we zonder dat onze gedachten, oordelen of interpretaties er tussen komen?

We vertrekken met een boot vanuit Warga (Friesland) voor een mooie tocht van een half uur naar het land. Omdat we niet met alle deelnemers in de boot passen, zullen we een groepje op een andere plaats met de boot oppikken. Er is gelegenheid om het land te verkennen en om ieder op zijn/haar eigen wijze met de natuur in gesprek te gaan. Iedereen krijgt een krukje dat overal mee naar toe genomen kan worden om ergens te gaan zitten. ’s Middags is er een moment waarop we onze ervaringen met elkaar uitwisselen. De rest van onze tijd op het land zijn we in stilte. Voor de catering wordt gezorgd en bestaat uit salades, stokbrood en fruit.

Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers. De kosten zijn €20,- per persoon. Tenjo zal de dag begeleiden.
Vertrektijd van de boot vanuit Warga: 9.30 uur
Aankomsttijd van de boot terug in Warga: 17.00 uur