Foto’s

Klik op een foto om het bijbehorende album te openen

Opening

Opening van het Dharmahuis op 21 mei 2016. ’s Ochtends was er een toespraak van burgemeester Ferd Crone en van Tenjo. Jiun roshi leidde de ceremonie waarbij we drie keer rond de zendo gelopen hebben. Na de lunch hield Coos van Heuven een lezing over de vraag ’Is thee een spirituele weg?’. Daarna begeleidde hij de theeceremonie.

Verbouwing

Er was een flinke renovatie nodig om de beganegrond van Tuinen 15 geschikt te maken voor het Dharmahuis. Het geld hiervoor is bijeengebracht via een geldinzamelingsactie. Veel vrijwilligers hebben geholpen.

Benefietmiddag

Op zaterdag 5 maart 2016 was er een benefietprogramma om geld in te zamelen voor de opvang van vluchtelingen op het Griekse eiland Chios. Er zijn ongeveer 50 bezoekers geweest en er is precies 2000,- euro opgehaald. De foto’s zijn gemaakt door Ida Meertens

Voettocht

Van 15 tot 22 juli 2016 heeft het Dharmahuis een voettocht georganiseerd voor een vreedzame samenleving. We liepen van Sint Jacobiparochi in Friesland naar Hasselt in Overijsel. Een tocht van 150 km. Onderweg hebben we ons bezonnen op het thema.

Osho ordinatie

Op 5 november 2017 is Tenjo geordineerd tot osho (zenpriester) door Jiun Hogen roshi. Tetsue roshi was getuige meester.

Video’s van de ceremonie zijn met de volgende linken te zien.
 De inleiding/aanvang (4.37 min.)
– Voordracht van Tenjo waarin zij haar inzicht geeft (13.02 min.)
– Overhandiging van het certificaat en de kesa (1.21 min.)
– Welcome into the lineage (5.06 min.)
– Felicitaties (9.22 min.)

Natuurretraite

Ieder jaar in augustus organiseert het Dharmahuis een natuurretraite. Naast een meditatie programma gebruiken we middelen als schrijven, tekenen en/of fotograferen om onze directe waarneming tot uitdrukking te brengen. Zie hier voor meer informatie over deze retraite.