Mantra’s zingen en dansen

Op zaterdag 18 november, van 14.00 u tot 17.00 u, organiseert Rolien Ravier in samenwerking met het Dharmahuis in Leeuwarden een mantrazang- en dansmiddag. Mantra’s uit verschillende werelddelen en vanuit verschillende religies komen aan bod, onder andere geïnspireerd op de dansen van Universele Vrede. Deze dansen zij in de jaren 60 ontwikkeld door Samuel L. Lewis, een Soefileraar en Rinzai Zen meester. Daarnaast bestaan er nog vele andere mantra’s en natuurliederen die gezongen en gedanst kunnen worden. Het zingen én dansen van mantra’s verschaft een middel om spiritualiteit, vreugde en vrede te gronden in de aarde.

We beginnen met een korte meditatie. Daarna wordt er in een kring gezongen en gedanst, met eenvoudige bewegingen, begeleid door levende muziek (gitaar, trom). Woord, klank en gebaar hebben een diepe werking op het hart en verdiepen onze levensvreugde en bezieling.

Rolien Ravier heeft gewerkt als logopedist, yogadocent, en koordirigent. Momenteel geeft ze workshops mantrazang en koorzang, ze treedt soms op als troubadour, en kookt veganistische maaltijden voor groepen. Ze is verbonden met Zencentrum de Noorderpoort, eerst als deelnemer en cursist, toen als bewoner, en nu als vrijwilliger. Tenjo Roshi is voor haar een grote inspiratiebron, zij heeft haar begeleid op haar Zenweg.

Praktische informatie:

Zaterdag 18 november in het Dharmahuis in Leeuwarden, van 14.00 u tot 17.00 u. Inloop vanaf 13.45 u. Ontvangst met thee en wat lekkers. Wie wil, kan zelf ook wat lekker meenemen om te delen.

Opgave bij Rolien: 06-39745452. Kosten: €12 – €15 euro, naar draagkracht.

Iedereen is welkom, dans- of zangervaring is niet vereist. Draag kleding waar je je gemakkelijk in kan bewegen.