Mantra’s dansen

Op 4 februari, van 14.00u tot 16.30u organiseert Rolien Ravier in samenwerking met het Dharmahuis in Leeuwarden een dans-en zangmiddag, geïnspireerd op de Dansen van Universele Vrede.

De Dansen van Universele Vrede zijn in de jaren 60 ontwikkeld door Samuel L. Lewis, een Soefileraar en Rinzai Zen meester, geinspireerd door de leringen van Hazrat Inayat Khan en door Ruth St. Denis, ‘moeder’ van de moderne dans.

De dansen worden inmiddels over de hele wereld gedanst. Ze verschaffen een middel om spiritualiteit, vreugde en vrede te gronden in de aarde.

Er wordt in een kring gedanst, begeleid door levende muziek, met eenvoudige bewegingen. Daarbij worden mantra’s gezongen uit verschillende culturen.
Woord, klank en gebaar hebben een diepe werking op het hart en kunnen ons dichter brengen bij levensvreugde en bezieling.

Rolien Ravier heeft gewerkt als logopedist, yogadocent en koordirigent. Sinds 2018 voelt ze zich verbonden met Zencentrum de Noorderpoort, eerst als deelnemer en cursist, een jaar als bewoner, en nu als vrijwilliger. Tenjo Osho is voor haar een grote inspiratiebron, zij heeft haar begeleid op haar Zenweg.

De dansen van Universele vrede kwamen vorig jaar op het pad van Rolien en sindsdien deelt ze dat in verschillende settings met iedereen die er interesse in heeft: in meditatie- en yogagroepen, in koren en tijdens andere zangactiviteiten.
Ze begeleid de groepen op haar gitaar en soms op een trom.

Practische informatie:
Zaterdagmiddag 4 februari i het Dharmahuis, Leeuwarden, van 14.00u tot 16.30u. Inloop vanaf 13.45u. Ontvangst met thee en wat lekkers. Wie wil, kan zelf ook wat lekkers meenemen om te delen.
Opgave bij Rolien Ravier: 06-39745452
Kosten: € 12,- (of naar vermogen)

Iedereen is welkom, dans- of zang ervaring is niet nodig. Draag kleding waar je je gemakkelijk in kunt bewegen.