Wandeling

In 2021 organiseert het Dharmahuis in ieder jaargetijde een wandeltocht in het kader van haar 5 jarig jubileum.

De wandelingen gebruiken we als spirituele oefening. We proberen ons steeds weer bewust te zijn van wat zich in het huidige moment aan ons voor doet; binnen en buiten vloeien in elkaar over in een voortdurend veranderende en doorgaande stroom van indrukken. Wat geweest is komt niet meer terug, wat komen gaat is er nu nog niet. Onze stappen rijgen de weg aaneen.

25 april             voorjaarswandeling
03 juli                wadlooptocht in de zomer
13 november  najaarswandeling
29 januari        winterwandeling

Tijdens de tochten lopen we in stilte en krijgen we aanwijzingen die behulpzaam kunnen zijn. Er is steeds een lange, middel en korte variant van de tocht mogelijk. De beginpunten zijn met het openbaar vervoer te bereiken. Op de beginpunten start de groep als geheel, daarna heeft iedereen de gelegenheid om op eigen tempo te lopen. Na afloop treffen we elkaar voor een uitwisseling. Er zal ook iets te eten en te drinken zijn. Voor onderweg neemt iedereen zijn/haar eigen proviant mee.

Voorjaarswandeling op zondag 25 april
De route begint in Oudebiltzijl (20 km),  Stiens (9 km) en in Jelsum (2 km). Het eindpunt is in het Leeuwarder bos (aan het Jelsumerpad, vlak bij de vliegbasis). Er is dicht in de buurt een parkeerplaats en een bushalte. Vanwege de corona lopen we niet als groep, maar  maximaal in tweetallen. Iedereen krijgt bij het startpunt aandachtspunten mee die je tijdens de tocht kunt gebruiken. De precieze start plaats en tijd krijg je kort van te voren te horen.
Bij het eindpunt is koffie/thee/warm water en soep. Hier kan je op een stuk papier op schrijven wat je over de tocht wilt delen.

De route van de najaars- en wintertocht wordt later bekend gemaakt.

De kosten zijn €7,50 en opgave is noodzakelijk.